CHOCOLAND CREMA: VYHRÁLI JSME VOLBU SPOTŘEBITELŮ ROKU 2018
Uvědomujeme si, že nestačí jen ušlechtilé sliby, nestačí jen planě řečnit o dodržování politiky takzvaného „nulového odlesňování“. Je třeba aktivně konat. Jsme přesvědčeni, že i my to můžeme změnit! A proto je tu arašídová pomazánka Crema bez palmového oleje, vyrobená z kvalitních a pečlivě vybíraných surovin podle nejmodernějších technologických i výživových zásad, obsahující 32 % arašídů. Jde o jedinečný projekt, který stejně jako další produkty CHOCOLAND v sobě spojuje více než stoletou potravinářskou tradici i nejnovější trendy v oblasti výroby cukrovinek. A co je též podstatné: pozorně a citlivě vnímá požadavky svých zákazníků a je šetrný k životnímu prostředí.
Naším prvořadým cílem je v takto nastaveném směřování pokračovat a dodávat našim zákazníkům výrobky, na kterých si nejen pochutnají, ale jež mohou konzumovat s čistým svědomím. A proto přinášíme další výrobky bez palmového oleje, jejichž výroba již odstartovala. Doufáme, že si brzy najdou okruh svých zákazníků – tak jako Crema bez palmového oleje, která byla pro svoji chuť – a doufáme že i filozofii – oceněna prestižní cenou VOLBA SPOTŘEBITELŮ ROKU 2018.
Všem děkujeme za podporu a zároveň doufáme, že koupí právě Cremy bez palmového oleje se také připojíte k dobré a ušlechtilé myšlence.
CHOCOLAND CREMA
Čokoládové, lískooříškové a zejména arašídové krémy jsou stálicemi mezi výrobky Chocoland. Pod značkou CREMA najdou spotřebitelé lahodné krémy té nejvyšší kvality. Díky ověřeným postupům ve výrobě se krémy vyznačují unikátní jemností a výraznými ořechovými chutěmi.
Nejoblíbenější varianta CREMA – arašídová – je opravdu jedinečná. Obsahuje 32% arašídů, což ji staví na nejvyšší příčku hodnocení z pohledu obsahu ořechů v krému. Jsme skutečně pyšní, že v současné době je Chocoland jediný výrobce, který je schopen vyrobit arašídový krém s tak vysokým obsahem arašídů.
Nová varianta, kterou nabízíme spotřebitelům, ještě dále posouvá laťku kvality výrobků značky Chocoland. Po pečlivém vyhodnocení nových spotřebitelských priorit a trendů ve výživě jsme novou variantu CREMA arašídové vyvinuli bez palmového oleje!
PŘÍBĚH POMAZÁNKY CREMA
Není to tak dávno, co internet zaplavily obrázky sklenic, ve kterých bylo názorně předvedeno složení některých kakaových krémů – dva ořechy zaprášené kakaem, spousta cukru a plno tuku. Těžko se smířit s takovým zobrazením oblíbené ranní pochoutky, zvlášť když ji tak rády konzumují i naše děti.
A teď druhá možnost – představte si sklenici pomazánky, ve které je 32% ořechů a ve které není palmový tuk. To je jistě mnohem lákavější představa!
Platí, že celá třetina sklenice je vlastně plná prvotřídních arašídů. Specialitou pomazánky CREMA je použití arašídů pražených těsně před výrobou krému, nikoliv vakuovaných. Představte si proces, během kterého se nejprve pomalu praží arašídy, které se následně melou, míchají s cukrem a tukem a následně dlouhé hodiny konšují. Díky tomu můžeme cítit intenzívní vůni pražených ořechů i po několika měsících.
Podstatou vývoje nových krémů je nalézt náhradu za palmový tuk – musí být stejně dobře zpracovatelný, neovlivňovat chuť, vůni ani konzistenci, měl by mít stejné nutriční hodnoty. Jakkoliv receptury receptury jednotlivých krémů prošly v průběhu času zásadním vývojem, základní suroviny zůstávají podobné – ořechy, kakao, cukr a máslo nebo tuk. Cesta zpátky v čase tentokrát není ideální řešení, jsme všichni rádi, že se výrobcům povedlo odklonit se od ztužených tuků a dalších náhražek.
Při vývoji pomazánky CREMA došel tým Chocolandu k finálnímu řešení – volba padla na ořechy Shea. Až ze západní Afriky k nám putují tyto plody Máslovníku afrického, ze kterých se extrahuje bambucké máslo. Ukázalo se, že navzdory vyšší ceně jsou ořechy Shea tou správnou volbou pro novou generaci krémů.
Preslazene, vyhodil jsem do koše.